Referentie - Henk Smit BV

Drankengroothandel Henk Smit BV

Deze in Amsterdam gevestigde drankengroothandel is een dynamische en klantgerichte onderneming. In de afgelopen 33 jaar is de groothandel uitgegroeid tot een succesvol bedrijf waar prijs en kwaliteit op evenwichtige wijze samengaan. Het bedrijf heeft het exclusieve agentschap voor Grolsch fust- & tankbier in de regio Noord-Holland en Amsterdam. Men verzorgt zowel de logistiek als de commercie. Naast Grolsch verwerkt en distibueert men ook exclusieve whisky's, fraaie wijnen en tal van A-merken (waaronder De Koninck, Gulpener, Guiness, Coca-Cola, Hero en Nutricia). Wekelijks worden 450 horecabedrijven bevoorraad.

Distributie

In 2002 is het bedrijf verhuisd van Limmen naar Amsterdam, waar een modern nieuw distributiecentrum verrees. De opslagcapaciteit is met de nieuwbouw uitgebreid van ongeveer 300 tot 2000 palletplaatsen. Door de wijze waarop het distributiecentrum is ingericht en geavanceerde ICT-toepassingen is men in staat dagelijks enorme goederenstromen te verwerken. Dit in combinatie met een nieuw order-picksysteem zorgt ervoor dat leveranties nog sneller en soepeler kunnen verlopen. Naast snelle leveranties heeft dit ook een kostenvoordeel. Afnemers hebben hierdoor dan ook een betere concurrentiepositie verworven. Binnen de logistieke processen wordt gebruik gemaakt van diverse rollenbanen. Gewerkt wordt met een rollenbaancircuit (zie boven) en met diverse zwaar uitgevoerde niet aangedreven palletrollenbanen.

Henk Smit en starters

Henk Smit begeleidt (startende) ondernemers bij het opzetten of verbouwen van een horecabedrijf. Men begeleidt onder meer bij het opstellen van een ondernemingsplan en denkt mee met het vinden van creatieve idee├źn.

Evenementen

Henk Smit werkt ook mee aan succesvolle concerten en festivals. Men weet als geen ander hoe capaciteit, kwaliteit en diversiteit van het horeca-aanbod bijdragen tot het succes van een concert of festival.

Beerepoot logo